Supralux GEMINI 2 komponensű parkettalakk

5370 Ft28020 Ft

Színtelen, kétkomponensű lakk parketta és egyéb beltéri fafelületek lakkozására. Új, valamint már használt parketta- ill. fafelületek bevonására egyaránt használható. Hosszú élettartamot biztosít. Bevonata magasfényű. Professzionális felhasználásra!

Cikkszám: N/A Kategóriák: , , Címke:

Leírás

Supralux GEMINI két komponensű parketta lakk

Színtelen, kétkomponensű lakk parketta és egyéb beltéri fafelületek lakkozására. Új, valamint már használt parketta- ill. fafelületek bevonására egyaránt használható. Hosszú élettartamot biztosít. Bevonata magasfényű. Professzionális felhasználásra!

B komponense diizocianátot tartalmaz!
A diizocianátok 1. kategóriába tartozó légzőszervi szenzibilizáló és 1. kategóriába tartozó bőrszenzibilizáló hatása miatt az Európai Bizottság (EU) 2020/1149 rendeletével korlátozást vezetett be, a REACH rendelet XVII. mellékletének 74. pontjaként, a diizocianátokkal összefüggő foglalkozási asztma, illetve a foglalkozási légzőszervi és bőrgyógyászati megbetegedések megelőzése érdekében. A REACH rendelet szerinti korlátozás a munkavállalók munkahelyi biztonságának és egészségének védelmére vonatkozó egyéb uniós és hazai jogszabályok sérelme nélkül alkalmazandó.

2023.08.24 után az ipari vagy foglalkozásszerű felhasználás megkezdése előtt megfelelő képzés szükséges!

A képzés magyar nyelven elérhető: https://www.safeusediisocyanates.eu/hu/  T_005 Ecsettel vagy hengerrel történő bevonás, nyitott keverék kezelése, tisztítás és hulladék.

Lakkozás előtt a felületet elő kell készíteni. Az új parkettának teljesen száraznak és szennyeződésmentesnek kell lennie. Már lakkozott parkettánál kézi, vagy gépi csiszolást alkalmazhatunk, de nagymértékben hibás felületekről, vagy viaszos, beeresztett, ill. más felületkezelő anyaggal kezelt parkettáról gépi csiszolással kell eltávolítani a régi bevonatot, majd portalanítani és zsírtalanítani kell. A teljes bevonás előtt minden esetben lakkozási próbát kell végezni a Supralux Gemini parkettalakk A:B=3:1 térfogatarányú keverékével. A nem kívánt sötétedés, elszíneződés esetleg Supralux Gemini Tivinil parketta alapozóval csökkenthető. Felhasználáskor a lakk és a munkatér hőmérséklete 20-25 °C legyen. Az előírt arány szerint összemért, alaposan összekevert lakkot 6 órán belül fel kell használni, mert ezen túl nagyon besűrűsödik. A lakk felhordását ecseteléssel vagy hengerléssel végezzük. Hígítani általában nem kell, de ha a lakk a felhasználás közben a lassú besűrűsödés miatt nehezen ecsetelhető, kis mennyiségű Supralux Gemini vagy H-400 hígítóval hígíthatjuk. Más hígító használata esetén a bevonat rideggé, mattá, opálossá válhat és gázképződés következhet be! A következő réteg felhordása az előző réteg felvitele után min. 16 óra múlva történhet. Az újabb réteg felhordása előtt ajánlatos a felületet finomszemcséjű csiszolóvászonnal megcsiszolni, majd portalanítani. A lakkozott parkettát a lakk teljes átkeményedése után szabad igénybe venni. Nagy igénybevétel esetén a használatba vételig min. 15 nap várakozási időt kell biztosítani.

Termék ismertető:

Felhordás: ecsetelés vagy hengerlés.

Javasolt bevonatrendszer és rétegszám: Új és használt felületre: min. 3x Supralux Gemini parkettalakk. Bevonatrendszer alapozóval: 1x Supralux Gemini Tivinil parketta alapozó, min. 2-3x Supralux Gemini parkettalakk. Nagy igénybevételnél: min. 0,4 l/m2 lakk felhordását javasoljuk.

Kiadósság: 1 liter összekevert A+B egy rétegben kb. 10 m2 felület egyszeri lakkozására elegendő, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától.

Alapozó: Supralux Gemini Tivinil parketta alapozó.

Keverési arány:  A:B = 3:1 térfogatarány.

Felhasználhatóság: összekeverés után 6 órán belül.

Átvonhatóság 20 °C-ON: önmagával: parkettán minimum 16 óra után.

Igénybevétel:  átkeményedés után (1-2 nap), nagy igénybevétel esetén (pl. iskola, tornaterem) legalább 15 nap múlva.

Hígítás: hígítani nem kell; szükség esetén kizárólag Supralux Gemini vagy H-400 hígítóval.

Felépítés: szabad hidroxilcsoportot tartalmazó alkid, kémiai úton térhálósodó, oldószeres.

Kiszerelés: A+B: 0,75L; A:1,87L + B: 0,63L; A:3L + B:1L; A: 21L +B: 3,5L

Kiadósság: 10 m² / l

További információk

Tömeg N/A
Méretek N/A
lazurok

"A" magasfényű, "A+B" magasfényű ikercsomag, "B", Tivinil

Kiszerelés

0.63 l, 1 l, 1,87 l, 2,5 l, 3 l, 3,5 l, 21 l, 750 ml

Érdekelhetnek még…