Sadolin Parquet Oil

4871 Ft11129 Ft

Foltálló, víztaszító, mosható parketta olaj. Egy réteg telítésig való felhordása elegendő a kívánt hatás elérése érdekében.

Cikkszám: sadparq Kategóriák: , , Címkék: , , , ,

Leírás

Sadolin Parquet Oil

Foltálló, víztaszító, mosható parketta olaj.

Egy réteg telítésig való felhordása elegendő a kívánt hatás elérése érdekében. Telítés után a felesleget vissza kell törölni.

Kopásálló parkettaolaj, amely tökéletes fapadlóra, parkettára, svédpadlóra, trópusi fából készült járófelületekre és bútorokra.

A Sadolin „Fehér fátyol” parketta olaj fehéren áttetsző opálos hatást kölcsönöz a fának, fenntartva a fa természetes megjelenését.

Felület előkészítés: A fa legyen száraz, egészséges és zsírmentes.

Natúr, kezeletlen vagy erősen kopott parketta, padló, bútor, lépcső olajozása: Csiszolja meg a felületet 220-as csiszolópapírral, azért, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket és az egyenetlenségeket. A régi sérült réteget teljesen le kell csiszolni. Alaposan fel kell porszívózni. Zsírtalanítson mosogatószeres vizes átmosással, vagy mosóbenzinnel. Portalanítsa a fal- és egyéb felületeket is (pl.: falfelületre, radiátorra, karnisokra is rákerül a por a csiszolás során)!

Korábban lakkozott parketta, padló olajozása: A meglévő lakkréteget teljesen el kell távolítani csiszolással. Zsírtalanítson mosogatószeres vizes átmosással, vagy mosóbenzinnel. Ha a bevonat ép, zsírtalanítsa le a felületet és takarítsa le a felületről a szennyeződéseket. Törölje át a felületet 10 %-os ecet vizes oldatával. Csiszolja fel mattra a felületet 150-es csiszolópapírral és porszívózzon fel alaposan. Portalanítsa a fal- és egyéb felületeket is (pl.: falfelületre, radiátorra, karnisokra is rákerül a por a csiszolás során)!

Olajjal kezelt fa: Zsírtalanítás mosóbenzinnel. Csiszolás: minél finomabb csiszolópapírral (P280) utána porszívózzon fel alaposan. Portalanítsa a fal- és egyéb felületeket is (pl.: falfelületre, radiátorra, karnisokra is rákerül a por a csiszolás során)!

 Olajozás, használati utasítás: A terméket használat előtt és alatt 15° C és 30° C között tartsa. Az olaj felhordásához ecsetet alkalmazzon. A felesleges termék eltávolításához elegendő puha szöszmentes törlőruhát vagy rongyot kell biztosítani. Gép esetén a géphez használatos olajozó bársonyt használjon! Egyszerre csak 3-4 négyzetméteres, kb. 1 méter szélességű kis területeken dolgozzon. Hordjon fel, maszírozza bele a felületbe egy réteget ecsettel/ronggyal. Hagyja az olajat beszívódni a fába, majd 20 perc múlva alaposan törölje át a felesleges olajat egy nem bolyhos ruhával. Nagyobb felületeknél az olajozást legalább 2 ember végezze, míg egyik olajozik, a másik feltörli a felesleget, ami nem szívódik be a fa szerkezetébe. Fontos, hogy minden felesleges olajat feltöröljünk! Elegendő az egy rétegben való olajozás, mivel telítésig kell olajozni és a felesleget visszatörölni.

Száradási idő: Teljesen száraz: 16 óra után. Várjon 3 napot az igénybevételig.

Kerülje az öngyulladás kockázatát! A használt ruhákat merítse vízbe. Használat után zárja le a dobozt. Tartsa hűvös és fagymentes helyen.

 Karbantartás: Tisztítsa meg rendszeresen az olajjal kezelt parkettát, például havonta. Ápolja a felületet Sadolin Kertibútor ápoló és tisztító Spray-vel. A nagyon makacs foltok eltávolításánál alkalmazzon helyi csiszolást P280-as csiszolópapírral, portalanítsa és zsírtalanítsa a felületet, majd kis mennyiségű Sadolin Parquet Oil-t tegyen a felületre egy ecset segítségével telítésig és törölje fel a felesleges olajat. A frissen olajozott felületeket 2-3 napig ne vegyük igénybe.

  • Foltálló
  • Víztaszító
  • Mosható
  • Kopásálló
  • Szagtalan

Jellemzők

Felhasználási hőmérséklet: 15°C-30°C
Száradási idő: 16 óra
Kiadósság: 30 m2/L
Felhordás módja: Ecset, Gép esetén a géphez használatos olajozó bársony, rongy
Javasolt rétegszám: 1
Csomagolás: 1L, 2,5L
Alábbi fafajtákra javasolt: Akác, Bükk, Fenyő, Tölgy

Alkalmazás

A terméket az alábbi felületekre ajánljuk:

  • fabútorok
  • Parketták és egyéb beltéri fafelületek (keményfa fajták, fenyőfa).

További információk

Tömeg N/A
Méretek N/A
lazurok

Fehér fátyol

Kiszerelés

1 l, 2,5 l

Érdekelhetnek még…